Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що для того, щоб контрнаступ України проходив швидше, йому потрібно більше - кожного виду зброї. Про це він сказав в оприлюдненому у п'ятницю інтерв'ю The Washington Post, пише УНН.

Залужний, пише видання, висловив розчарування тим, що хоча ті, хто найбільше підримує на Заході, ніколи не почнуть наступ без переваги в повітрі, Україна досі не отримала сучасних винищувачів, але очікується, що швидко відвоює територію в російських окупантів. "F-16 американського виробництва, обіцяні зовсім недавно, навряд чи надійдуть до осені - у найкращому випадку", - зауважує видання.

За словами Залужного, його війська повинні були б мати принаймні стільки ж артилерійських снарядів, скільки їх противник, але через обмежені ресурси їх іноді там удесятеро більше.

"Мене це дратує", - сказав Залужний, коли, як зазначає видання, "він чує, що довгоочікуваний контрнаступ України на сході та півдні країни розпочався повільніше, ніж очікувалося". За його словами, його війська щодня просуваються вперед - навіть якщо це лише 500 метрів.

"Це не шоу", - заявив Залужний у середу. - Це не шоу, яке весь світ дивиться і на яке робить ставки чи щось таке. Кожен день, кожен метр дається кров’ю".

"Без повного забезпечення ці плани взагалі нездійсненні, - додав він. - Але вони виконуються. Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхні проблеми".

Нагадаємо

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що український контрнаступ – не новий сезон серіалу на Netflix. Не треба очікувати екшену та запасатися попкорном, адже злам російського фронту потребує розумного та виваженого підходу. Наступальні операції ЗСУ продовжуються на низці напрямків. Відбуваються формувальні операції з підготовки поля бою.