У Верховній Раді, можливо, будуть вносити ініціативу про додаткові зміни щодо освіти мовами країн ЄС, у межах "семи кроків" від Єврокомісії на шляху до ЄС. Про це повідомила у четвер в ефірі телемарафону заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка Євгенія Кравчук, пише УНН.

"Політичне рішення має ухвалити й Угорщина. (...) Це не перший раз таке відбувається, і методи переговорні є. Але те, що стосується питання "7 кроків", там є нацменшини, там дійсно вони використовують як додатковий аргумент, що от "там щось недовиконано", і так, щоб ми зробили абсолютно все, що від нас залежить, ми, очевидно, будемо ще в додатковій зміні там по освіті мовами країн ЄС, можливо, будемо вносити такий законопроект зареєстрований", - розповіла Кравчук.

Єврокомісія у звіті щодо України, у межах оголошення кроків про політики розширення 8 листопада, вказала, що у питанні прав осіб, які належать до національних меншин, Україні необхідно виконати решту рекомендацій висновку Венеціанської комісії від червня 2023 року та подальшого висновку від жовтня 2023 року.