Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що візит президента США Джо Байдена в Київ став "чітким сигналом на болота", та повідомив, що розмовою задоволені обидва лідери. Про це пише УНН, посилаючись на сторінку глави зовнішньополітичного відомства у Facebook.

"Відбули історичний візит. Скажу так: обидва президенти задоволені розмовою. Атмосфера - максимально довірлива і душевна. Цей візит є перемогою українського народу і президента Зеленського. Він здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу. Чіткий сигнал на болота - вас ніхто не боїться!" - резюмував Кулеба.

Окрім цього, голова МЗС розповів, що протягом наступних днів здійснить відрядження в Брюссель, де 21 лютого відбудеться перша тристороння зустріч Україна-ЄС-НАТО для координації зусиль щодо зброї, тренувань, збільшення обсягів роботи оборонної промисловості.

Також, у Гаазі він візьме участь у переговорах щодо зброї, відповідальності, членства України в ЄС і участь в заходах з нагоди року повномасштабного вторгнення. Далі, міністр повідомив, що вирушить до Нью-Йорка. 

"Нью-Йорк: Генасамблея, Рада Безпеки, зустрічі. Це буде про коаліцію на підтримку України, Формулу миру Зеленського, а також інші важливі рішення", - зауважив Кулеба.

Президент США Джо Байден прибув до Києва. Його візит не був оголошеним, і це його перша поїздка в країну після початку вторгнення рф майже рік тому.

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з американським лідером, заявивши, що це була розмова, яка "наближає нашу спільну перемогу в цій війні".