Чим довше російський диктатор володимир путін залишається номінальним президентом та чим довше він затягує цю абсолютно катастрофічну для росії війну, тим сильніші підсумкові ризики розпаду, внутрішніх кривавих воєн із можливим розкраданням у тому числі зброї масового ураження. Таку думку висловив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк, передає УНН.

«Іноді від наших західних союзників можна почути думку: яким би не був путін, але сьогодні він ключовий гарант стабільності на російській пороховій діжці. Події останніх днів доводять нам зворотнє. Сьогодні в росії немає жодного контролю за внутрішнім простором. Остаточно підтвердилося те, про що ми казали вже давно: путіна не існує як суб’єкта, а його державна вертикаль невиліковно хвора, слабка та боязлива і готова до будь-яких поступок з метою самозбереження фізичного життя та матеріальних активів», - написав Подоляк у Twitter.

За його словами, будь-яка організована військова група зможе швидко перехопити управління, не зустрічаючи спротиву та за пасивною підтримкою/безучастю народу.

«Це означає, що чим довше путін залишається номінальним президентом та чим довше він затягує цю абсолютно катастрофічну для росії війну, тим сильніші підсумкові ризики розпаду, внутрішніх кривавих воєн із можливим розкраданням у тому числі зброї масового ураження. Отже, ключовий ризик для глобальної стабільності несе не програш росії у війні, а навпаки – примусове продовження існування російської держави в путінському форматі», - вважає Подоляк.

Він зазначив, що це сигнал всім глобальним елітам: необхідно забезпечити Україну всім необхідним для нанесення остаточного удару путінській державі (що дозволить в самій росії запустити процеси внутрішньої політичної трансформації) та почати обирати «наступника» серед еліт і спецслужб для забезпечення контрольованого транзиту влади.