У Верховній Раді вирішили не голосувати за складання мандатів, щоб забезпечити легітимність парламенту, зазначив Давид Арахамія.

У Верховній Раді наближається велика криза. Щонайменше 17 народних депутатів з фракції Слуга народу хочуть скласти мандат. Про це сказав голова фракції Слуга народу Давида Арахамії, повідомляє LB.ua, у п’ятницю, 26 січня.

"З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандату. Тобто у нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей", – заявив Арахамія.

Він нагадав, що для ухвалення рішення у парламенті потрібно зібрати мінімально 226 голосів. За словами нардепа, з 400 парламентарями вже важко зібрати необхідну кількість голосів.

Арахамія додав, що у Раді вирішили не голосувати за складання мандатів, щоб забезпечити легітимність парламенту.

"В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним", – пояснив він.