До кінця 2023 року продовжено термін дії дозволів України та Польщі для вантажних перевезень до третіх країн. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

«Наприкінці травня ми обіцяли, що Міністерство працює над довгостроковим рішенням у питанні дії дозволів на перевезення. Зараз ми власне виконали те, що обіцяли. Вдячний нашим польським колегам із Міністерства інфраструктури за систему співпрацю заради розвитку двох країн», – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Важливою умовою виконання перевезень до та з третіх країн стане клас екологічності вантажівки. Змішана Комісія затвердила, що дозволи стосуються лише транспортних засобів класу не нижче Євро-5. Оновлені екологічні вимоги почнуть діяти з 1 липня, перевізники, які розпочали свій рейс, матимуть змогу його закінчити.

Водночас серед всіх зареєстрованих вантажівок у власності ліцензованих перевізників лише близько 1200 автомобілів належать до класу Євро-4, близько 70 тисяч – відповідають оновлених вимогам, а саме Євро-5 та вище.

Також Міністерства обох країн домовились перевірити мережу регулярних автобусних маршрутів між Україною та Польщею та обговорили питання запровадження електронної черги для пасажирських перевезень.