Міністерство соціальної політики розпочинає процес публічних консультацій проєкту Стратегії демографічного розвитку до 2040 року

Мінсоцполітики спільно з широким колом представників експертного середовища, залученням Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, органів влади, міжнародних партнерів розробило проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Зазначається, що внаслідок війни Україна стикнулась з глибокою демографічною кризою: значна кількість громадян загинула, частина населення депортована або примусово переміщена на територію країни-агресора, велика кількість українців виїхала за кордон, до того ж внаслідок війни критично знизився рівень народжуваності. Таким чином, війна суттєво посилила всі негативні демографічні тенденції, які спостерігались в нашій країні і до початку повномасштабного вторгнення.

Проєкт Стратегії є високорівневим документом, що дає загальний опис проблем, цілей та завдань, спрямованих на їх вирішення.

"Після затвердження урядом проєкт Стратегії буде доповнений детальним Планом заходів, що забезпечить узгоджену реалізацію цієї Стратегії всіма дотичними органами влади", - йдеться в повідомленні.

В рамках публічних консультацій наступні декілька місяців проводитимуться секторальні круглі столи та обговорення із залученням профільних експертів, міжнародної спільноти та громадськості.