За минулу добу максимум споживання порівняно з понеділком знизився на 4% через зменшення спеки.

В Україні через негоду та російські обстріли залишилися без енергопостачання майже 500 населених пунктів. Про це повідомило Укренерго у середу, 9 серпня.

 

"Через бойові дії загалом знеструмленими залишаються 425 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових", – йдеться у повідомленні.

Також світла нема у 43 населених пунктах через негоду. Відключення у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях. Зараз там триває відновлення живлення.

В Укренерго зазначили, що вчора, 8 серпня, максимум споживання порівняно з понеділком знизився на 4% через зменшення спеки.

"Для енергосистеми це потужність близько двох теплових енергоблоків, які не довелося додатково включати, що дозволило зекономити ресурси", – повідомили у компанії і нагадали, що у серпні – найбільша кількість енергоблоків у ремонтах, тому можливості виробництва електроенергії обмежені.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини майже упродовж всієї доби з максимальною потужністю до 350 МВт, а також з 9:00 до 10:00 та з 17:00 до 23:00 з Молдови до 208 МВт. Експорт не ведеться.

Також повідомляється, що енергетики відновили частину обладнання на двох підстанціях у південному регіоні. Під час масованих обстрілів восени минулого року ворог атакував кожну з цих підстанцій щонайменше двічі. Загалом прилетіло дев’ять ракет та дронів, завдавши значних пошкоджень ключовому обладнанню. Часткове відновлення обладнання підвищило надійність передачі електроенергії магістральними мережами для споживачів.