Світовий банк і Данський технічний університет (DTU Wind) до вересня 2023 року дослідять потенціал української офшорної вітрової енергетики. Це передбачено Меморандумом між двома країнами, що був підписаний у квітні 2023 року. Про новину повідомили у Міністерстві енергетики України, пише УНН.

Зазначається, що міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з послом Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном.

Герман Галущенко подякував Данії за підтримку енергетичного сектору України – надану гуманітарну допомогу, а також внесок Королівства до Фонду енергетичної підтримки України, створеного спільно із Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

«Ми дякуємо Данії, яка стала першим донором Фонду і показала приклад іншим країнам. Цей інструмент уже довів свою ефективність – за кошти, залучені через Фонд, ми маємо змогу закуповувати обладнання, яке потрібне для відновлення української енергетичної інфраструктури, що продовжує зазнавати прицільних російських атак», - зазначив міністр.