Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Харківській і Херсонській областях.

Російські загарбники двічі нанесли удари по одній з теплоелектростанцій у східному регіоні України. Про це повідомило Укренерго у четвер, 21 грудня.

"У східному регіоні за добу двічі була обстріляна теплова електростанція. Є пошкодження обладнання", – йдеться у повідомлення.

За даними Міненерго, було суттєво пошкоджено обладнання, через що поки неможливо відновити роботу одного з енергоблоків, який було зупинено раніше. 

Разом з тим зазначається, що завдяки сонячній погоді вчора збільшили обсяг виробництва сонячні електростанції. Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх споживачів.

До того ж вчора, 20 грудня, був найтепліший день з початку грудня, що зменшило обсяги споживання електроенергії.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Проте Україна продовжує імпорт електроенергії впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Його загальний обсяг 6 630  МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 563 МВт. Експорт не ведеться.

Станом на ранок четверга було знеструмлено через негоду 81 населений пункт в Донецькій та Харківській областях, з них 77 населених пунктів більше доби.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Сумській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 467 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.