Під час війни хотілося б менше дискусій парламенту щодо державного бюджету, в уряді визначилися з пріоритетами і жодні дискусії в цій частині у Мінфіні не готові приймати. Про це заявив у четвер в ефірі телемарафону міністр фінансів Сергій Марченко, пише УНН.

"За останні роки, коли у нас війна повномасштабна, менше хотілось би дискусій парламенту на рахунок бюджету. Звичайно, ми готові врахувати певні конструктивні і критичні моменти, можливо, які потрібно підтягнути і підкоригувати. Але ми не готові до дискусій, що там щось суттєво треба змінювати, тому що бюджет у нас, ми вважаємо, збалансований", - сказав Марченко.

З його слів, "53% бюджету спрямовано на сектор безпеки і оборони, суттєві видатки передбачені для оборонно-промислового комплексу, для виробництва дронів".

"Тобто пріоритети чітко визначені, і жодні дискусії в частині пріоритетів ми не готові приймати. Ми готові говорити, можливо, про деякі коригування мінімальні, але на даному етапі про це зарано говорити", - зазначив міністр.