Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україні потрібна нова економічна модель, серед цілей уряду - досягти ВВП у трильйон доларів за 10 років, передає УНН.

"Україна потребує нової економічної моделі. Без цього неможливо буде досягти поставленої та дуже амбітної мети – ВВП України за 10 років має складати трильйон доларів. Міністерство економіки відіграє головну роль у реалізації цієї мети, і тому представить чітку та комплексну стратегію нової економіки України", - сказав прем'єр.

За його словами, провідними у цій економічній моделі будуть приватний капітал та підприємці, а роль держави буде "кардинально зменшена". Він додав, що буде продовжена приватизація та завершена реформа корпоративного управління, проведена "радикальна" дерегуляція, оцифровані всі послуги та сервіси для бізнесу.

"Як ми і говорили, в центрі має бути не просто цифра ВВП. Нові робочі місця та нові бізнеси – це показники, за якими буде проведена оцінка роботи. Один із ключових елементів економічної філософії – це принцип, що Україна робить ставку на переробку. Не експорт сировини, а експорт готової продукції. Включення України у європейські та глобальні ланцюги виробництва", - зауважив Шмигаль.

Прем'єр повідомив, що другим пунктом у межах орієнтира є "нові чесні відносини" між державою і суспільством. Шмигаль зазначив, що в пріоритетах уряду це визначено визначено як ефективна цифрова держава, нова соціальна політика та розвиток людського капіталу.

"Всі послуги для людей та бізнесу онлайн. Компактний державний апарат. Створення Центру Уряду. У соціальній сфері – це пенсійна реформа, яка має передбачати створення накопичувальної пенсійної системи. Це новий соціальний договір. Формуємо власну спроможність людини замість залежності від держави. Соціальні послуги та виплати мають бути максимально адресними", - підсумував прем'єр.