Міжвідомча робоча група переглядає всі регуляторні інструменти, які існують в Україні, і аналізує їх доцільність.

За дев'ять місяців роботи Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції в Україні скасовано 50 непотрібних дозволів, ще 200 - планується скасувати наступного року. Про це заступник міністра економіки Олексій Соболев розповів в інтерв’ю Укрінформу.

"У нас є спеціальна Міжвідомча робоча група, її співочолюють наш міністр Юлія Свириденко та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров – разом ми переглядаємо всі регуляторні інструменти, які взагалі в країні існують, й аналізуємо їх доцільність. Ми вже проаналізували більше тисячі різних дозволів у різних галузях і бачимо, що потрібно скасувати як мінімум 250. За дев'ять місяців роботи цієї групи вже 50 непотрібних дозволів скасовано, і наступного року ми скасуємо решту", - зазначив заступник міністра.

Повідомляється, що дозволи скасовуються, якщо вони вже застаріли і потреба в них зникла, або коли є дублювання. Як приклад наводиться подвійна реєстрація документів на вживані автомобілі.

Соболев також повідомив, шо триває аудит інспекцій, які перевіряють бізнес: там також дублюються повноваження.

"У нас тридцять органів здійснюють понад 80 видів перевірок бізнесу. Буває так, що на одне підприємство приходять три різних органи зі схожими перевірками, тож підприємству буде простіше, якщо ці перевірки об'єднати", - пояснив заступник міністра.