Єврокомісія готує пілотний проєкт гарантій експорту в Україну і сприяє страхуванню воєнних ризиків.


Європейська комісія готує декілька пропозицій, які допомогли б зменшити ризики для європейського бізнесу, що працює з Україною, і таким чином посприяти відбудові. Про це повідомив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час дебатів у Європарламенті, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, Єврокомісія готується запустити пілотний проєкт з надання контргарантій експортним агентствам, щоб вони продовжували покривати експорт європейських компаній до України.

 

"Відсутність страхування на випадок подій, пов’язаних з війною, у більшості країн-членів є однією з перешкод для залучення приватного бізнесу до відбудови України", - зазначив Домбровскіс.

 

Він додав, що Єврокомісія веде дискусії з кількома партнерами, включно з Великою Британією та Європейським банком реконструкції та розвитку про механізми, які могли б заохотити страхові компанії створити страхові поліси на випадок подій, пов’язаних з війною.

 

Крім того, ЄК обговорює зі Світовим банком можливість виділення під європейські гарантії кредиту на 40 млн євро для мікро-, малих і середніх підприємств України, повідомив Домбровскіс, наголосивши на важливості відновлення приватного сектору України.