Кабінет міністрів виділив близько 335 млн грн Херсонській ОВА для подальших робіт, направлених на реалізацію програми подолання наслідків теракту рф на греблі Каховської гідроелектростанції. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

«Виділено, у звʼязку з надзвичайною ситуацією техногенного характеру, що склалася на території Херсонської області внаслідок підриву рф греблі Каховської гідроелектростанції, Херсонській обласній державній адміністрації (для Херсонської обласної військової адміністрації) 186 млн. 939,58 тис. гривень для проведення невідкладних (першочергових) робіт з відновлення обʼєктів водо- та теплопостачання», - написав Мельничук.

Також він повідомив, що уряд виділив через надзвичайну ситуацію техногенного характеру, що склалася на території Херсонської області внаслідок підриву рф греблі Каховської гідроелектростанції, Херсонській обласній державній адміністрації (для Херсонської обласної військової адміністрації) 147 млн. 982,41 тис. гривень для здійснення заходів з ліквідації її наслідків.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак опублікував відео, на якому показано, як виглядає Каховське водосховище через 3 місяці після того, як російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС.