Нелегальній букмекерські компанії, які працюють без ліцензії, досі використовують схеми міскодингу (зміна призначення платежу), а бюджет країни недоотримує кошти під час війни. Про це повідомляє УНН з посиланням на статтю ЕП "Чому українці досі грають в Parimatch та як букмекер обходить санкції".

"Попри це нелегали досі використовують схеми міскодингу, а бюджет країни недоотримує кошти під час війни. На ринку грального бізнесу є чимало компаній, які працюють без ліцензій та обходять банківські обмеження", - йдеться в статті.

На ринку досі багато нелегальних ресурсів, які абсорбують кошти гравців з України, проводячи їх не за кодами діяльності азартних ігор.

"Клієнти таких сайтів сплачують послуги з навчання або з догляду за дитиною і в цьому ЕП переконалася на власному досвіді", - йдеться в статті.

Зокрема пов’язана з PariMatch компанія BuddyBet, за допомогою якої основна компанія намагається обійти санкції РНБО, активно застосовує схеми уникнення оподаткування.

"Отримана в Приватбанку довідка про сплачені кошти на рахунок у застосунку Parimatch засвідчила, що автор сплатив у валюті африканській компанії за освітні послуги. Те саме відбувається і з операціями в системі розрахунків з BuddyBet", - йдеться в статті.