Правління Національного банку України прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Акціонерного товариства "АКБ "КОНКОРД", передає УНН з посиланням на НБУ.

"Правління Національного банку України прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Акціонерного товариства "АКБ "КОНКОРД" з 1 серпня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

За даними НБУ, частка цієї фінустанови в структурі активів платоспроможних банків становила 0,17%, що робить ліквідацію недостатньо впливовою на стабільність банківського сектору України.

Рішення про ліквідацію було ухвалене через постійне порушення банком вимог законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення.

Повідомляється, що кожен вкладник банку отримає відшкодування в повному розмірі свого вкладу, включаючи нараховані на нього відсотки, коштом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Це стосується всіх вкладників та має бути забезпечено незалежно від дати початку процедури ліквідації банку.