Загальна сума коштів у банківській системі України за дні повномасштабної війни збільшилась на понад 504 мільярди грн. Про це повідомив член ради НБУ Василь Фурман під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

«Банківська система разом з Національним банком України надійно тримає фінансову оборону нашої держави. Якщо ми говоримо про ті цілі, які ставив Нацбанк перед банківською системою з перших годин війни, то вони сьогодні виконуються. Тобто, наприклад збереження коштів фізичних та юридичних осіб», - сказав Фурман.

Він зазначив, що ціль виконується.

«Хотів би додати, що загальна сума коштів в банківській системі за дні війни збільшилась на понад 504 мільярди грн. Якщо ми говоримо про гривневі вклади фізичних осіб, то вони збільшилися в банківській системі на 44%. Перед банківською системою також була поставлена ціль забезпечити безперебійну роботу 24/7. Задача виконується», - розповів Фурман.

Національний банк України у четвер повідомив, що зберіг облікову ставку на рівні 25% - підвищивши її до такого рівня у минулому червні.