Глава МЗС України Дмитро Кулеба проводить у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку термінові консультації  щодо наступних кроків після виходу Росії із "зернової угоди", передає УНН із посиланням на МЗС.

"На доручення Президента Зеленського, Дмитро Кулеба проводить у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку термінові консультації з партнерами щодо наступних кроків після виходу Росії із "зернової угоди", - йдеться у повідомленні.

Речник кремля дмитро пєсков заявив, що Чорноморські домовленості, які дозволяють експорт українського зерна Чорним морем, "фактично припинили" свою дію сьогодні, посилаючись на нібито невиконання частини домовленостей щодо росії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у понеділок, що, незважаючи на сьогоднішню російську заяву стосовно зернового коридору, вважає, що президент росії володимир путін хоче продовження угоди.

росія заявила про відкликання гарантій безпеки судноплавства в рамках Чорноморської зернової ініціативи та розформування СКЦ у Стамбулі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що навіть після виходу росії із зернової угоди потрібно робити все, щоб Україна могла використовувати Чорноморський коридор. До Києва звернулися компанії, власники кораблів. Усі готові продовжувати постачання зерна за умови, що Україна відпустить, а Туреччина пропускатиме кораблі.