Урожай зернових цього року очікується на рівні близько 46 млн тонн, що на 10-15% менше, ніж торік, повідомили у понеділок в Міністерстві аграрної політики, пише УНН.

Як зазначив в ефірі телемарафону перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, жнива розпочалися із запізненням, але вже намолочено 100 тисяч тонн озимого ячменю на Одещині. І в липні вже розпочнуться активні жнива по всій Україні.

«Зернових буде зібрано близько 46 млн тонн. Це на 10-15% менше, ніж минулого року. Але внутрішнє споживання зернових в Україні становить 18 млн тонн. Тому дефіциту зернових для внутрішніх потреб українців не буде», - сказав Висоцький.

Відповідаючи на запитання про ціну на експорт зернових нового врожаю, перший заступник міністра підкреслив, що наразі про це говорити ще рано, кінцева ціна буде відома ближче до осені.

«Зараз експортні ціни на зернові знизилися. Але, сподіваюся, що ближче до вересня ціни на експорт агропродукції наближатимуться до показників попереднього року», - зауважив Висоцький.