У Польщі податкова проводить обшуки по всій країні - шукають учасників шахрайських схем під час імпорту українського зерна, пише УНН з посиланням на Agropolska.

В Польщі прокуратура продовжує розслідування справи щодо імпорту українського зерна. На вимогу прокуратури Жешува співробітники Національної адміністрації доходів провели обшуки у 222 компаніях і митних установах.

"В результаті перевірок було вилучено великий масив фінансової та бухгалтерської документації, докази прикордонних перевірок, носії інформації, ділову кореспонденцію та зерно в кількості понад 1000 тонн, яка з високою ймовірністю не відповідала заявленій митній декларації", – повідомляють у місцевій прокуратурі.

У пресслужбі Національної адміністрації доходів зазначили, що до справи було залучено понад 800 офіцерів.

Нагадаємо

У травні цього року прокуратурою польського Жешува було встановлено кілька десятків компаній та знайдено кілька тисяч тонн зерна, яке було імпортоване з України й продане з приховуванням його походження і призначення. Аналіз, проведений податковою службою щодо імпорту "технічного" зерна з України, дав поштовх для проведення численних митних та податкових перевірок, які підтвердили факти порушень. Зазначається, що українське "технічне" зерно, яке ввозилося до Польщі у великих кількостях, практично не проходило прикордонного контролю і після потрапляння в країну продавалося як фуражне або споживче зерно.