Оливкова олія - це олія, яку отримують з плодів оливи європейської.
За жирнокислотним складом є суміш тригліцеридів жирних кислот з дуже високим вмістом ефірів олеїнової кислоти. Про те, що її корисно додавати в їжу - знають усі. Але чим ще вона така прекрасна?
Про п'ять переваг оливкової олії розповіла в Telegram експерт з харчування Наталя Мазурик.
П'ять переваг оливкової олії
- Оливкова олія захищає серце.
- Вона знижує артеріальний тиск.
- Продукт має протиракові особливості.
- Ця олія має протимікробну дію.
- У ній багато вітаміну Е.
Для того, щоб отримувати максимальну користь - вибирайте пляшки з написом Extra Virgin.
Також варто пам'ятати, що оливкова олія (Омега 9) не створює дисбалансу з Омега 3, як це робить соняшникова олія.
До речі, оливкова олія сприяє усуненню запальних процесів в організмі.
Для запікання скумбрії або лосося замість соняшникової олії використовуйте оливкову.