У період активних магнітних бур організм людини, навіть здорової, відчуває стрес. Як мінімізувати такий вплив, розповіла УНН лікар-невролог Тетьяна Майкова.

Магнітні бурі несприятливо впливають на серцево-судинну систему: страждає серцевий ритм, артеріальний тиск, порушується нервова система. Люди можуть частіше відчувати головний біль, біль у м’язах і суглобах, безсоння, перепади настрою. Можуть загострюватись хронічні захворювання, адже знижуються пристосувальні можливості організму.

У зоні ризику: діти, бо у них велика витрата енергії, літні люди, люди з хронічними захворюваннями та постійно «втомлені» - ті, хто недостатньо сплять, погано харчуються і вживають стимулятори.

«Для того, щоб пристосуватися до змін у навколишньому середовищі, людині потрібно мати достатньо енергії, щоб мати на це сили. Для цього потрібно перестати вживати різні стимулюючі напої (каву, чорний чай, алкоголь), бо вони погано впливають на нашу енергію; старатися підтримувати емоційний спокій та комфортне навколишнє середовище, у тому числі бути в хороших відносинах з колегами і родиною. Лягати спати не пізніше 23:00, щоб мати гарний енергетичний заряд. Погода дозволяє нам зараз багато рухатися, тому ходити пішки, біг, гімнастика, пілатес – те, що потрібно для накопичення «хорошої» енергії, яку організм розподілятиме правильно», - порадила лікар.

Важливе і здорове харчування за графіком 2-3 рази протягом дня, а не лише ввечері; більше білка у вигляді м'яса, риби, овочів, фруктів (для тих, у кого коливається рівень цукру у крові), кисломолочні продукти.

«Під час великих магнітних бур найбільше страждають наші «слабкі місця», тому важливо самому не погіршувати стан свого організму», - наголосила лікар.