Військові, які вступили до "Гвардії наступу" вже виконують свої завдання на східних рубежах України та на південному напрямку, повідомив під час брифінгу тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, передає УНН.

“Зараз у складі батальйонів, деяких екіпажів військові "Гвардії наступу" вже виконують завдання, тобто вступили в бій... Підрозділи Національної гвардії «Буревій», «Рубіж» ведуть зараз оборонні дії на східних рубежах держави, а підрозділи бригад «Спарта», «Кара-Даг», «Червона калина» вже успішно беруть участь в наступальних діях Сил оборони на південному напрямку”, - повідомив Уршалович.

Раніше повідомлялось, що навчання добровольців "Гвардії наступу" проходили щоденно, мінімум десять годин, з залученням різних видів озброєнь. У першу чергу інструктори звертали увагу на морально-психологічний стан бійців. 

Нагадаємо

На початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування добровольчих батальйонів "Гвардії наступу". Ці підрозділи націлені, зокрема, на звільнення окупованих росією територій.

2 липня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначав, що всі бригади "Гвардії наступу" повністю сформовані й готові за вказівкою верховного головнокомандувача Володимира Зеленського і головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного разом з силами оборони взяти участь в бойових діях.