На сьогодні понад півтори тисячі медзакладів пошкоджено або знищено внаслідок російської агресії. 357 об’єктів відновлено, ще 416 відновлені частково, повідомляє УНН з посиланням на МОЗ.

За інформацією МОЗу, за період повномасштабної війни, російські снаряди та ракети зруйнували понад 186 обʼєктів медзакладів та ще 1 409 обʼєктів пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.

Однак, навіть попри постійні ворожі обстріли та бомбардування, що суттєво ускладнює процес відновлення, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури.

Зазначається, що в Україні вже вдалося відновити частину медичних закладів. Це стосується  обʼєктів на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень: вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо.

Станом на серпень 2023 року вдалося повністю відновити 357 об’єктів медзакладів, ще 416 об’єктів відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.