Спочатку було завдано двох ракетних ударів, а за сорок хвилин - повторних ударів по тих самих місцях, після того, як туди прибули рятувальники, поліцейські та журналісти.

Війська РФ у п'ятницю, 5 квітня, за дві години завдали п'яти ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Запоріжжя, троє людей загинули. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

"Наразі ми володіємо інформацією про те, що пошкоджено щонайменше три багатоповерхові будинки, 10 приватних будинків. На жаль, є загиблі. Остання інформація, якою ми володіємо, - це троє людей загинули, 13 осіб доправили до нашої лікарні, з яких четверо перебувають у важкому стані", - розповів він.

Внаслідок обстрілів постраждала також промислова і торговельна інфраструктура. Наразі неможливо оцінити весь масштаб руйнувань.

За словами Федорова, спочатку було завдано двох ракетних ударів, а за сорок хвилин - повторних ударів по тих самих місцях, після того, як туди прибули рятувальники, поліцейські та журналісти.

"На жаль, постраждали двоє журналістів, які дістали поранень під час ракетних обстрілів", - додав голова ОВА.

Як зазначив журналіст Андрій Цаплієнко, кореспондентів Суспільного не зачепило, а журналістів Укрінформ та з 1+1 поранено.

За інформацією МВС, серед поранени також 9-річна дитина.