Представник Повітряних сил зазначив, що додаткових інструментів достатньо, щоб чатувати на ворога на несподіваних ділянках.

Сили оборони продовжують практично щодня працювати на великих відстанях по ворожих літаках, оскільки мають для цього необхідні інструменти. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону Єдині новини.

"Знищуються літаки й на південному, й на східному напрямках. Є в нас засоби, які працюють фактично щодня. Окупанти вже розуміють, що на тому, чи іншому напрямку їх може очікувати сюрприз. Робота ведеться майже щодня. Ви бачили амплітуду. Працюють наші системи й ворог вже не почувається настільки вільно, як це було раніше", - пояснив спікер ПО ЗСУ.

За його словами, додаткових інструментів все ж недостатньо, щоб закрити величезну лінію фронту, проте їх достатньо, щоб чатувати на ворога на несподіваних ділянках.

Він додав, що літаки знищуються на дуже великих відстанях, тому важко точно підтвердити, наприклад, загибель пілота.

"Хочеться побачити льотчиків, чи катапультуються вони, чи ні, або ж літак, який падає. Але на відстані 100 й більше кілометрів в глибину оборони противника - нереально побачити, хіба, щось витече у ворожих ресурсах", - резюмував Ігнат.