Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що публікація жорстоких відео з фронту неприпустима та шкодить Збройним Силам України. Про це вона повідомила у ефірі національного телемарафону, пише УНН.

"Це неприпустимо, це дуже шкодить Збройним Силам України. Україна стає заручником своїх високих цінностей та свободи слова. Ніхто не вводив військову цензуру. І це дає можливість людям, які цинічно заробляють на переглядах, тому що це капітал. На війні багато хто це робить", - сказала заступник міністра.

Маляр зазначила, що на початку повномасштабної російської війни провела десятки непублічних зустрічей із блогерами та редакторами, де пояснювала, чому таке не можна публікувати і це шкодить Силам оборони.

«Ми будемо шукати шляхи, як убезпечити військових від такої надмірної відвертості та гонитві за лайками», - зазначила заступник міністра.

Нещодавно в мережі з'явилося відео з одного з напрямків фронту, де український військових дістав важке поранення на мінному полі, після чого його під обстрілами евакуювали побратими на бронемашині.

Після чого у соцмережах почалась дискусія, чи варто публікувати такі відео. Одні стверджували, що люди в тилу повинні бачити, якою ціною дається просування на фронті, а інші заявляли, що подібні публікації тільки деморалізують військових і цивільних.