Нічна ворожа атака дронів на Одещину не мала наслідків для енергосистеми, експорт електроенергії у Словаччину, Польщу та у Молдову продовжується. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

"Нічна атака росіян безпілотниками на Одещину не мала наслідків для енергосистеми та не призвела до необхідності обмеження споживання", - повідомили у компанії.

Виробництво електроенергії, як вказано, повністю забезпечує потребу споживачів. В енергосистемі зберігається достатній резерв потужності, додали в НЕК.

"Триває експорт електроенергії у Словаччину, Польщу та у Молдову. Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт", - зазначили в Укренерго.

Як повідомляється, працюють всі види генерації. Продовжується водопілля. Гідроелектростанції "Укргідроенерго" працюють упродовж всієї доби і для мінімізації наслідків повені проводять контрольовані скиди води на Дніпрі та Дністрі.

"Складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту. Вчора вкотре під обстріл росіян потрапили розподільчі мережі на Донеччині", - повідомили у компанії.

Відновлення енергосистеми триває.