керівник пвк "вагнер" євген пригожин заявив, що "розвертає колони", яким до москви залишалось всього 200 кілометрів. Він також додав, що найманці будуть рухатись "у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом", передає УНН.

"пвк "вагнер" хотіли розформувати. За добу ми пройшли, не доходячи 200 кілометрів до Москви. За цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців. Зараз настав той момент, коли кров може пролитися. Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, ми розгортаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом", - сказав пригожин.

білоруський диктатор олександр лукашенко заявляє, що провів переговори з керівником пвк "вагнер" євгеном пригожиним. Як повідомили у пресслужбі лукашенка, сторони нібито "дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території росії".

Нагадаємо

23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.

Повідомлялося, що "бойовики "вагнера" взяли під свій контроль військові об'єкти в місті воронеж", яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк "вагнер" перебувають військові об'єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк "блокувати місто ростов" і "йти в москву".