Загарбники на окупованій Херсонщині ховають тіла людей у братські могили, аби приховати реальну кількість загиблих через підрив Каховські ГЕС, передає УНН із посиланням на зведення Генштабу.

Як повідомили у Генштабі, у зв’язку зі спалахом вірусних хвороб окупанти були вимушені розпочати заходи зі стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації у низці населених пунктів тимчасово захопленої території Херсонської області, які постраждали через підрив Каховської ГЕС. Загарбники задіяли працівників комунальних служб для розбирання завалів та збору загиблих внаслідок повені.

Також в результаті пошуково-відновлювальних робіт лише 24-25 червня цього року було знайдено понад 60 тіл.

“Щоб приховати реальну кількість жертв, командуванням російських окупаційних військ було прийнято рішення про поховання загиблих у братських могилах без забору зразків ДНК та встановлення будь-яких позначок на місці поховання”, - пишуть у Генеральному штабі ЗСУ.

Нагадаємо

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали Каховську греблю на Херсонщині. В Укргідроенерго зазначили, що ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає. У зоні з загрозою затоплення опинилися до 80 населених пунктів. Наразі, рівень води у Дніпрі після підриву дамби увійшов в природнє русло.