Після евакуації з дітьми назад повернутися не можна буде до того часу, поки відповідну інформацію не оприлюднить обласна військова адміністрація.

В'їзд у 23 населені пункти Херсонської області, в яких оголошено примусову евакуацію дітей, закрито для цивільних осіб. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила віцепрем’єр-міністр - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пише РБК-Україна.

"Після евакуації з дітьми назад повернутися не можна буде до того часу, поки відповідну інформацію не оприлюднить обласна військова адміністрація. Сили безпеки та оборони будуть інформувати людей щодо можливості повернення", - наголосила Верещук.

Повідомляється, обов'язковій евакуації підлягають усі діти, які не досягли 18 років. Діти можуть евакуюватися у супроводі одного з батьків або цілою родиною.

Представник Херсонської ОВА в ефірі телемарафону повідомив, що дітей з області евакуйовано не надто багато.

"Сьогодні також вивозили дітей, але небагато. Зараз правоохоронці будуть проводити роботу уже виходячи з нового рішення про те, що можна використовувати примус. До кінця тижня будемо мати інші результати", - сказав він.

За його словами, з області планують евакуювати 802 дитини, але їхні родини до останнього не хочуть покидати домівки.