Telegram-канал Кримський вітер опублікував супутникові знімки, які показують наявність осередків вогню на території центру.

Центр космічного зв’язку російських окупантів було вражено в тимчасово окупованому Криму вночі 24 червня. Це вже другий удар по ворожій космічній інфраструктурі РФ. Про це повідомляє моніторинговий Telegram-канал Кримський вітер.

У повідомленні зазначається, що в селищі Вітіне поблизу Євпаторії, було чути потужні вибухи. Місцеві жителі розповіли, що на місце прибуло багато автомобілів "швидкої допомоги".

Канал опублікував супутникові знімки, які показують наявність осередків вогню саме на території центру космічного зв'язку.

"Супутники відмічають два осередки пожежі біля російського 40-го окремого командно-вимірювального комплексу (Центр дальнього космічного зв'язку, НІП-16, військова частина 81415)", - мовиться в повідомленні.


Цей об'єкт армія РФ захопила під час анексії півострова та з 2014 року передала комплекс до військ повітряно-космічної оборони та почала його модернізацію.

У 2017 році центру передали 10 нових комплексів і модернізація продовжувалась, на що пішло чимало коштів.

OSINT-дослідники Telegram-каналу КіберБорошно повідомляли, що на території цього об'єкта був розташований як мінімум один комплекс РЕБ Красуха, призначений для прикриття командних пунктів та інших важливих об'єктів.