Гуменюк зазначила, що альтернативний шлях через Армянськ набагато ближче до позицій Сил оборони і росіяни усвідомлюють, що вогневий контроль там також потужний.

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк заявила, що Сили оборони будуть методично працювати, в тому числі і по понтонній переправі, яку російські окупанти звели після підриву Чонгарського мосту. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

"Понтонна переправа не є абсолютною альтернативою і повноцінною заміною стаціонарного мосту. Маємо розуміти, що це екстремальний спосіб замінити міст і в даному випадку ми знаємо свій досвід по Антонівському мосту, знаємо досвід роботи вздовж Каховської ГЕС. В принципі тактика дій окупантів нам вже зрозуміла і нами вже вона пройдена. Ми знаємо, що вони будуть робити, як вони будуть намагатись облаштувати альтернативу, і в принципі ворог теж обізнаний, що ми будемо працювати досить методично і по цій переправі. Зрозуміло, що це ускладнює їм логістику, постачання, але вони будуть продовжувати ремонтувати той самий міст так само як вони чинили під час нашої роботи по звільненню правобережжя, - заявила Гуменюк.

За її словами, альтернативний шлях через Армянськ набагато ближче до позицій Сил оборони і росіяни усвідомлюють, що вогневий контроль там також потужний.

Гуменюк наголосила, що пошкодження Чонгарського мосту є "передумовою створення позитивних новин від Сил оборони".

Також вона додала, що окупанти намагаються маневрувати по територіях, де вода відійшла після підриву Каховської ГЕС. Зокрема, вони розміщують мінометні позиції та збільшують обстріли правобережжя. Разом з тим, Сили оборони успішно ведуть контрбатарейну боротьбу та змушують росіян відступати.