Росіяни планували розмістити на кораблі "Сергій Котов" зенітно-ракетні комплекси, зазначив Сергій Юсов.

В українській розвідці з'ясовують інформацію щодо долі екіпажу потопленого патрульного корабля Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов". Але відомо, що є загиблі та поранені, розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода у вівторок, 5 березня.

 

"Щодо екіпажу – ситуація з'ясовується, є загиблі та поранені, але є ймовірність, що частина екіпажу змогла евакуюватися. Нам відомо про понад 10 карет швидкої допомоги, які на найближчій ділянці суші були викликані ворогом, тобто евакуаційна операція все-таки проводилася", – розповів Юсов.

За його словами, українські військові вже здійснювали дві успішні атаки на корабель "Сергій Котов", – в липні та вересні минулого року – але його відновлювали після ремонту. Цього разу судно точно знищено.

"Головне управління розвідки у взаємодії з військово-морськими силами Збройних сил України провели блискучу операцію, і "Сергій Котов" цього разу вже точно знищений. Чому цього разу? Тому що полювали на нього не вперше і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт", – сказав представник ГУР.

Юсов розповів, що росіяни планували розмістити на кораблі ЗРК, і "що менше таких суден, то, відповідно, менше зенітно-ракетних комплексів буде розміщено, і це означає більше можливостей для українських сил безпеки та оборони".

Нагад