Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час свого візиту до Києва відзначила надзвичайний прогрес у проведених Україною реформах, але водночас нагадала, що є над чим працювати, повідомляє УНН з посиланням на повний текст виступу фон дер Ляєн, оприлюднений Єврокомісією.

«Широта і глибина проведених вами реформ дивовижні та вражаючі (…) Ми знаємо, що це не завжди було легко. Але це нормальний шлях будь-якої демократії. (…)

І ви досягли великих успіхів, набагато більших, ніж будь-хто очікував від країни, яка перебуває у стані війни. Ви проводите глибокі реформи і ведете повномасштабну війну. Мета дійсно близька. Продовжуючи ще більше зміцнювати свої зусилля по боротьбі з корупцією, ухваливши закон про лобіювання, посилення системи декларування активів у двох аспектах і виконання решти рекомендацій Венеціанської комісії щодо національних меншин, включно з освітою – це заходи, які необхідні для повного виконання семи кроків. І зробити це можна швидко. Ви вже виконали понад 90%», - заявила політикиня.