Дванадцятий пакет санкцій проти росії може бути погоджений і представлений уже цього тижня. Таку думку висловив Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель після засідання Ради ЄС із закордонних справ, передає УНН.

Боррель зауважив, що вони вже завершують роботу над 12-м пакетом санкцій.

"Ви знаєте, що санкції – це з одного боку персональні санкції, а з іншого – економічні та галузеві санкції. Але знову ж таки, слова санкції в Договорі немає, ми говоримо про «обмежувальні заходи». Я сподіваюся, що зможу представити Раді пропозицію – оскільки саме Рада має її схвалити – мою пропозицію як Високого представника разом з Європейською Комісією щодо регламенту, необхідного для впровадження цих санкцій або обмежувальних заходів, якщо Рада його затвердить. Цей 12-й пакет включатиме більше списків; нові заборони [імпорту та] експорту - серед них, щодо алмазів - дії щодо посилення ліміту ціни на нафту, щоб зменшити дохід, який Росія отримує від продажу своєї нафти не нам, а іншим; боротьба з обходом і, як я вже сказав, заборона діамантів", - зазначив головний дипломат ЄС.

"Ми фіналізуємо останні деталі цього пакета. Він буде складений рішенням Ради, яка схвалить відповідні рішення, й регламентом Ради, який міститиме вказівки для держав-членів, як ці рішення втілювати. Цей регламент Ради може бути схвалений у середу...", – резюмував Боррель.