Високопоставлений чиновник ЄС заявив, що "угорські хулігани" є проблемою для політики ЄС, але є шляхи вирішення проблеми.

Європейський Союз знайде спосіб надати велику фінансову підтримку Україні, навіть якщо Угорщина накладе вето на виділення 50 мільярдів євро. Про це заявив неназваний високопоставлений чиновник, передає у п'ятницю, 8 грудня, Reuters.

За його словами лідери країн ЄС "дотримуватимуться своїх зобов’язань".

"Ми знаємо, наскільки це екзистенційно. Європейські лідери - відповідальні люди, принаймні 26… Вони будуть дотримуватися своїх зобов’язань", - заявив він.

За словами чиновника, якщо Орбан накладе вето на 50 мільярдів євро для України, які планують передати до 2027 року, блок може виділити меншу суму на коротший термін, або ж решта 26 країн ЄС можуть продовжити свою допомогу Україні на двосторонній основі.

При цьому чиновник припускає, що з Угорщиною все ще можуть знайти компроміс, як це було в грудні минулого року, коли ЄС виділив для України 18 мільярдів євро. Водночас він додав, що багато членів блоку розчаровані позицією угорського уряду.

"На загальну думку, угорські хулігани - це проблема, коли йдеться про нашу політику щодо російської агресії проти України", - зазначив чиновник.