ЄС погодив розширення санкцій щодо білорусі. Європейська комісія привітала сьогоднішнє рішення Ради ЄС щодо подальших адресних обмежувальних заходів, зумовлених незаконним вторгненням рф в Україну та у відповідь на участь білорусі у цій агресії, повідомили у євроінституції у четвер, пише УНН.

"Європейська комісія вітає сьогоднішнє ухвалення Радою (ЄС) подальших цілеспрямованих обмежувальних заходів, пов’язаних із незаконним вторгненням росії в Україну та у відповідь на участь білорусі в агресії", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, "зокрема, нові заходи забезпечують тісніше узгодження санкцій ЄС, спрямованих проти росії та білорусі, та допоможуть забезпечити неможливість обходу російських санкцій через білорусь".

Заходи, як вказано, поширюють заборону на експорт до білорусі на низку високочутливих товарів та технологій, що сприяють військово-технічному розвитку країни. Рада ЄС також запроваджує додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, а також товарів та технологій, призначених для використання в авіаційній та космічній промисловості. Зміни також наводять санкції щодо білорусі у відповідність до санкційного режиму щодо росії.

Ці обмежувальні заходи вживаються у прискореному режимі з урахуванням терміновості, пов'язаної з боротьбою проти обходу санкцій щодо деяких високочутливих товарів та технологій.