Сили оборони України вже декілька днів тримають під вогневим контролем переміщення російських військ у Бахмуті, повідомила у понеділок заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає УНН.

"У Бахмуті вже декілька днів наші оборонці тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення ворога містом. Це стало можливо завдяки тому, що в процесі просування вперед наші війська взяли під контроль основні панівні висоти довкола Бахмута", - написала Маляр у Telegram.

Також, з її слів, за тиждень, що минув, "у результаті покращення оперативного (тактичного) положення, вирівнювання лінії фронту звільнена площа на Сході становить 24 кв. км, збільшено за тиждень на 4 кв. км".

Загалом, на Східному напрямку за минулий тиждень зафіксовано збільшення кількості обстрілів до 7184. Противник використав по нам 343 402 артилерійських та реактивних снарядів.

На Півдні, за даними заступниці голови Міноборони, за тиждень "у результаті наступальних дій на певних ділянках є просування в глиб противника від лінії нашої оборони". Звільнена площа становить 168,6 кв. км. Збільшено за тиждень на 10,2 кв. км.

Загалом, на таврійському напрямку за минулий тиждень зафіксовано 4318 ворожих обстрілів.

Як повідомила Маляр, наші оборонці за минулий тиждень завдали ударів:

  • понад 79 ударів по районах зосередження особового складу противника,
  • по 8 пунктах управління,
  • по 17 станціях РЕБ,
  • по 11 складах боєприпасів ворога,
  • знищили 24 зенітно-ракетних комплексів ворога
  • знищили 39 із 67 іранських ударних БпЛА типу “Shahed-131/136”

При цьому, як вказала Маляр, протягом минулого тижня противник завдав по Україні 39 ракетних та 334 авіаційних ударів.