У кожній школі на окупованій території мають з'явитися осередки пропаганди, які возвеличуватимуть нацистську війну Кремля проти України.

Окупаційна адміністрація Луганської області посилює пропаганду серед місцевих школярів, Зазаз там взялися за створення музеїв війни проти України, щоб прославляти загарбників. Про це сьогодні, 5 січня, повідомив Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях росіяни намагаються посилити промивання мізків школярам шляхом створення музейних осередків своєї загарбницької війни. Місцева окупаційна адміністрація розпорядилася створити в кожній школі так звані "музеї сво". Тобто в кожній школі будуть осередки пропаганди, які возвеличуватимуть нацистську війну Кремля проти України. В ці "музеї" завозять виставки з російським спорядження та формують стенди з місцевими зрадниками, щоб створити міф про підтримку місцевими окупації. Головна мета музеїв - перенести відповідальність за початок війни, а також за злочини росіян проти цивільного населення у 2022 році на жертву, тобто Україну", - йдеться в повідомленні.

Центр національного спротиву закликав жителів окупованих територій повідомляти про тих, хто допомагає організовувати ці "музеї", а також екскурсії в них. Крім того, батьків просять пояснювати дітям ситуацію.