Художниця потрапила у скандал через свого екснареченого. Його батька підозрюють у корупції.

У Києві облили мурал української художниці Соні Морозюк. Про це повідомляє Суспільне.

Стінопис заляпали червоною фарбою та додали напис "Корупція = поразка".

Як відомом, муурал був створений  у березні 2023 року. В його основі лежить картина, яку на благодійному аукціоні продали за 250 тис. грн.

На стінописі зображене синьо-жовте полотно з написом "Що крутіше, ніж сім'я у 44 млн?".

Нагадаємо, раніше Морозюк заявила, що не виходитиме заміж за сина львівського безнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у корупцію із закупівлями одягу для ЗСУ, Романа.

Самого бізнесмена затримали 29 грудня минулого року під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному із керівників головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

30 грудня суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі понад 429 млн гривень.

У ДБР повідомили, що кілька місяців тому порушили кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. За даними слідства, компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд гривень, однак багато контрактів не було виконано, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами. За попередніми оцінками, сума збитків може сягати понад 1 млрд гривень.

Міноборони розірвало договори, укладені з Гринкевичем. На майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена накладено арешт.