У столиці викрили та припинили роботу пунктів обміну валют, де продавали фальшиві долари США. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, передає УНН.

“За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури викрито протиправну діяльність групи осіб, які продавали фальшиві долари США через обмінні пункти (ч. 3 ст. 199 КК України)”, — зазначили в прокуратурі.

За даними слідчих, зловмисники облаштували у столиці фіктивні пункти обміну валют, де працювали за фальшивими ліцензіями.

Один з постраждалих, якому продали фальшиві гроші, звернувся до правоохоронних органів. В межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт продажу 1,5 тисячі фальшивих американських доларів в одному з пунктів обміну валют. Це були банкноти старого зразка, номіналом 100 доларів США кожна.

Під час обшуків встановлено ще один обмінний пункт, у якому зловмисники також реалізували фальшиві гроші. В приміщенні вилучили готівку в іноземній та вітчизняній валюті та техніку на загальну суму понад 2 млн гривень.

На даний час правоохоронці встановлюють усіх особи, які причетних до здійснення незаконної діяльності.

Досудове розслідування триває.