Міністр оборони України, Олексій Резніков, висловив свою особисту відповідальність за захист неба над країною. Вже майже вдалося вирішити це завдання в Києві, але щодо інших міст ще потрібна додаткова робота, передає УНН.

“Я не вірив, що росіяни почнуть обстрілювати ракетами мирні міста. Бо це очевидно протирічило їхній меті. Тому надійний захист нашого неба сприймаю як особистий виклик. У Києві ми майже вирішили це завдання. У Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі – ще ні, але працюємо”, - заявив Резніков.

Також, Міністр оборони повідомив, що він не міг уявити, що населення великої держави може опуститися морально та вчиняти жахливі злочини проти українського народу.

“Я не міг уявити, що населення такої великої країни може тотально втратити мораль, деградувати до тваринного стану. Прояви ми бачимо не тільки у страшних злочинах, ми це чуємо у спілкуванні дітей з батьками, чоловіків з дружинами у Росії. Вони самі себе розлюднили”, - повідомив Резніков.

Міністр оборони України Олексій Резніков представив п'ять ключових принципів, яких України буде дотримуватися щодо використання касетних боєприпасів.