Дослідники з Університету Case Western Reserve навчили штучний інтелект відрізняти художників за стилем. Нейромережа може відрізнити справжню картину від фальшивої. Про це повідомляє УНН з посиланням на Techxplore.

Вчені вперше використали штучний інтелект для вивчення 3D-топографії картини. До цього форми аналізу ґрунтувалися лише на видимих стилістичних відмінностях.

Штучний інтелект дозволить вивчити тривимірний рельєф поверхні та знайти всі відмінності у шарах фарби. Професор фізики в Case Western Reserve Кеннет Сінгер розповів:

“3D-топографія — це новий спосіб для штучного інтелекту „побачити“ картину. Алгоритм штучного інтелекту зосереджений на найдрібніших структурах поверхні”, — заявив професор фізики в Case Western Reserve Кеннет Сінгер.

Штучний інтелект був змодельований на основі мозку та нервової системи людини. У 95% випадків нейромережа зможе визначити художника, який написав ту чи іншу картину.

“Ми розбили картину на віртуальні ділянки розміром від кількох мм до см і окремою плямою змогли визначити автора”, — підкреслив Сінгер.