Бутусов образився, бо не отримав посади в Міноборони, стверджує Зеленський. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно перекладати відповідальність на інших.

Президент Володимир Зеленський звинуватив журналіста Юрія Бутусова в "смертях людей на Донбасі" - Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно перекладати відповідальність на інших. Діалог відбувся на прес-марафоні в п'ятницю, 26 листопада.

"Пан Бутусов, Ви мені говорите про відповідальність за життя та смерть людей. За останній тиждень щодня дві-три міжнародні розмови, включаючи керівництво ЄС, США, Британії, я проводжу через вас. Ви - перша людина, яка показала інформацію про відповідь нашого українського дрона по незаконному формуванню окупованого Донбасу... Хочу Вам нагадати, коли Ви пишете щось про олігархів... Коли я став Президентом, ми з Вами зустрічалися в студії Кварталу 95 і Вас до мене привів товариш Богдан. Він сказав: "Ось людина, яка працювала на Ігоря Валерійовича Коломойського і Корбана, коли ті захищали Дніпропетровську область". Тоді ми були з Вами в нормальному діалозі - як будувати країну, які є питання в Міноборони, але Вам не дали посади, пане Бутусов. На це Ви й розлютилися. Щодо дронів. Я Вам скажу: на Вашій совісті смерті людей. Після цього скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами!" - сказав Зеленський.

За словами Зеленського, РНБО ввела санкції проти контрабандистів, серед яких є спонсор Бутусова. Зеленський також звинуватив Бутусова в тому, що саме він опублікував інформацію про вагнерівців, яку одержав від екс-глави розвідки Василя Бурби.

"Ви (Зеленський. – Ред.) нічого не знаєте - і дуже багато брехні про зрив спецоперації поширюєте. Все, що Ви тут розповіли, брехня. Ви це кажете, щоб не відповідати за себе, за Єрмака, за Демченка. Ваша тактика така - оббрехати людей, які про щось пишуть, і просто собі весело піти. На відміну від Вас, Демченка, Єрмака, які повинні відповідати за зрив спецоперації, я одразу дав свідчення у вересні 2020 року в ДБР. Я дуже прошу, щоб усі Ваші фантазії, які Ви поширюєте на всю країну, Ви хоч раз розповіли на допиті слідчого, тому що керівництво державою під час війни - це не Квартал, і Вам потрібно це затямити. Дуже прикро і соромно, пане президент", - відповів Бутусов.