Мережа ворожих агентів, які проводили підготовку до захоплення міста, також готували подарунок на день народження російського президента.

Співробітники СБУ викрили в Одесі агентурну мережу спецслужб Росії, які влаштовували провокації та проводили підготовку до приходу російських військ.
 
Зазначається, що завданням групи було проведення вибухової діяльності на території регіону.
 
Зокрема, вони виконували такі завдання російських кураторів:

  • збирали інформацію про співробітників правоохоронних органів, проукраїнських активістів та учасників АТО для формування так званих "списків зачистки", якби росіянам вдалося захопити область;
  • проводили провокаційні акції та спеціальні інформаційні операції про нібито підтримку одеситами "русского міра";
  • купували зброю та супутні товари для російських ДРГ, які планували закинути у місто.

"Зокрема, 22 серпня вони провели провокаційну акцію в Одесі до дня державного прапора Росії: вивісили ворожий триколор із написом "Одеса – російське місто" та передали ці фото для російських ЗМІ".

У СБУ повідомили, що наступною акцією мало стати "вітання Путіна з днем ​​народження" 7 жовтня. Агенти планували створити картинку, нібито українська Одеса щиро вітає президента Росії.
 
Це завдання, а також підготовка "матеріально-військової бази" для потенційних груп ДРГ потребували значних коштів. Вони намагалися викрасти одного із місцевих проукраїнських бізнесменів, за якого планували вимагати викуп.
 
Раніше у СБУ повідомляли, що затримали російського агента, який наводив удари дронів-камікадзе на півдні Одеської області.
На Черкащині затримали "любителя Росії"