Жінка переконувала колег, що Україна нібито має погодитись на умови окупантів, які проводять "спецоперацію".

Правоохоронці затримали у Житомирі заступника директора ліцею, яка виправдовувала повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Жінка стверджувала, що Київ має піти на поступки агресору, а обстріл з боку окупантів спровокувала українська влада. Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора на своїй сторінці на Facebook у суботу, 29 жовтня.

"За даними слідства, заступник директора одного з ліцеїв Житомира у квітні 2022 року, перебуваючи біля зруйнованого ворогом ліцею, заявила своїм колегам, що у знищенні навчального закладу винна влада України, а не російський агресор. Підозрювана намагалася переконати їх у тому, що керівництво України спровокувало росіян, які проводять "спецоперацію", стріляти. Вона засуджувала дії української влади, стверджуючи, що потрібно було домовитися з РФ та прийняти їхні умови", - йдеться у повідомленні.

Жінка також стверджувала, що окупанти ведуть визвольну війну проти націоналістичних рухів та чинного керівництва України, Путін не віддавав наказу про повномасштабне вторгнення, жодної збройної російської агресії немає, а Крим завжди належав РФ.

Співробітниці ліцею повідомили про підозру в виправданні, визнанні правомірної, заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Зараз вирішується питання про запобіжний захід і усунення жінки з посади.

Нагадаємо, за словами мера Мелітополя Івана Федорова, вчителі-колаборанти "втікають зі шкіл" в окупованому місті.