Після проведення псевдореферендуму в Запорізькій області окупанти перешкоджають виїзду мирних жителів на підконтрольні урядові території, а також тиснуть на місцеве населення.

Наразі викрадено 529 людей, з них – понад 200 перебувають в заручниках. Про це під час брифінгу повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає кореспондент УНН.

«Вони перестали давати людям можливість виїхати і фактично зупинили комунікацію між неокупованою частиною області і окупованою. Наразі вона відкрита, але це менший потік людей, які мають можливість виїхати. За минулу добу це трохи більше ніж 60 людей, хоча раніше по 1,5 тисячі людей щоденно виходили з тих територій, де важко жити. Також почали більше тиснути на населення. Наразі 529 людей викрадено, більше ніж 200 з них перебувають в заручниках», – повідомив Старух.

Нагадаємо

Окупанти в Херсонській області продовжують рейдерське захоплення сільськогосподарських підприємств, проводять там інвентаризацію активів та перереєстровують їх на себе за російським законодавством.