Українським туристам порадили перевіряти бронь готелю у Греції за путівками грецької туристичної компанії Mouzenidis Travel, адже туроператор призупинив обслуговування клієнтів. Українські консули у країні вже допомогли з цією проблемою 10 українцям.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України, поширеному у середу, 23 червня, передає УНН.

"Грецька туристична компанія Mouzenidis Travel, центральний офіс якої розташований в місті Салоніки, призупинила обслуговування іноземних туристів, зокрема з України... Станом на 23 червня, українські консули допомогли десятьом громадянам", - повідомили у МЗС.

Зазначається, що на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби консульство України в Салоніках відкрило цілодобову "гарячу лінію" для надання допомоги українським туристам, які прибули в Грецію, але не можуть скористатися вже замовленими послугами зазначеної компанії: +306907962985.

"Для уникнення проблемних ситуацій туристам, які придбали путівки в Mouzenidis Travel, перед поїздкою до Греції слід обов’язково зв’язатися із готелем відпочинку для перевірки дійсності бронювання", - порадили в українському зовнішньополітичному відомстві.

МЗС України, як зазначається, працює, "аби грецька туристична компанія виконала в повному обсязі свої зобов‘язання перед українськими туристами".

Найбільший грецький туроператор Mouzenidis Travel припинив прийом і обслуговування нових клієнтів на території Греції у період з 18 по 26 червня, повідомляли у компанії. Туропреатор запропонував перенесення турів, заброньованих на зазначені дати, на період з 1 вересня 2021 року і далі або на літній сезон 2022 року за тим самим ціновим каталогом.

Туристам, що вже вирушили в тур, як пообіцяли у компанії, "буде надано туристичне обслуговування в повному обсязі, в тому числі зворотнє авіаперевезення". 

За повідомленнями, перерва в обслуговуванні туристів Mouzenidis Travel пов'язана з оформленням спадщини.

Mouzenidis Travel створена в 1995 році. Головний офіс розташовується в Салоніках. Засновник і президент Mouzenidis Group Борис Музенідіс помер у березні 2021 року.